CIOFF-SERBIA
Međunarodni savet organizatora
festivala folklora i tradicionalne kulture

Nacionalna sekcija Srbija

XIV “SREM FOLK FEST” – Sremska Mitrovica


Pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i u organizaciji Centra za kulturu „Sirmiumart“, u Sremskoj Mitrovici će od 11. do 14. avgusta 2017. godine, na Žitnom trgu, biti održan Međunarodni festival folklora “SREM FOLK FEST”. Generalni sponzor Festivala je mitrovačka firma „Roloplast Mošić“, Festival je pomogla i mitrovačka Pirotehnika „Mirnovec“, a ovogodišnje vino festivala je „Erdevička vinarija“.
Ove godine Festival se održava četrnaesti put i okuplja, do sada, najveći broj učesnika. Deo svoje folklorne tradicije, pesmom, igrom i autentičnim kostimima, predstaviće preko šest stotina izvođača – članova folklornih grupa iz čak trinaest zemalja, a to su: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Čile, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Peru, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Turska i Srbija. Domaćin Festivala je Folklorni ansambl „Branko Radičević“ iz Sremske Mitrovice.

Festivalski koncerti počinju u 20:30, a prethodiće im defilei svih učesnika centralnim ulicama Sremske Mitrovice, sa početkom u 19:30.
Kao i prethodnih godina, posetioci će imati priliku da uživaju i u raznovrsnoj ponudi gurmanskih specijaliteta i slatkiša i moći će da kupe neki od originalnih suvenira i proizvoda domaće radinosti.